Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Legyen pezsgő vagy bor, mi a maximumra törekszünk. A szakma és az újítás iránti szenvedély generációk óta közös bennünk.
Szőlőbirtok, borászat, pezsgőgyártás. Három generáció jövőképének megvalósulása, egy sikeres borászati vállalkozás felépítése. Ez számunkra a Garamvári múltja, jelenje, és jövője.
Családunkat Garamvári Vencel indította el ezen az úton, aki a 90-es évek előtti legnagyobb hazai pezsgőüzemben kezdte karrierjét, végül felsővezetői pozícióból távozott, hogy megvalósítsa a saját elképzeléseit. Az ő célkitűzéseit társa és felesége, Zsuzsa segítette, majd lánya, Andrea és unokája, Mirjam is csatlakozott, mindannyian saját ötletekkel és jövőképpel.
Szakmai tudásával és tapasztalatával a balatonlellei üzem irányítása és vezetése biztos kezekben van Baranyai Péter személyében, az irányító csapatot pedig Gáspár Miklós kereskedelmi igazgató teszi teljessé.
Cégünkhöz mindegyik generáció hozzáteszi azt, amiben a legjobb, amit a legfontosabbnak tart a magyar és nemzetközi italkultúra világából.
Családunk egyszerre kötődik a Dél-balatoni borrégióhoz, és a budapesti Budafokhoz is, a hazai borászat és pezsgőkészítés történelmi helyszíneihez.
A Garamvári célja, hogy 3 generációnyi tapasztalat, tehetség és kreativitás által a magyarországi bor- és pezsgőfogyasztás új korszakát építse fel – olyan italkultúrát, melyet büszkén mondhatunk mindennapjaink örömteli részének.
Borok terén újító, mindig friss és mindenkinek szóló szortimentet teremtünk, amely követi a trendek alakulását, de mindig megtartja a karakteres Garamvári minőséget.
A pezsgők világában nem titkolt vágyunk, hogy a francia champagne vagy a spanyol cava mintájára egyedi, jól felismerhető és stílusteremtő „magyar pezsgőt” alkossunk. Olyan italt, amelyben a magyar terroir karakterei, a nemzetközi vagy helyi szőlőfajták gyümölcsei, és a tradicionális pezsgőkészítés jellegzetességei egyaránt kitűnnek. A mindennapi élvezetek elemévé, a magyar italkultúra szerves részévé szeretnénk tenni a pezsgőfogyasztást.
Boraink és pezsgőink mindenkinek és mindenkihez szólnak. Hisszük, hogy egy-egy palack illat- és ízvilága mind külön hangulat, egyedi atmoszféra, ami magunkban, vagy társaságban fogyasztva más-más módon különlegessé teszi a pillanatokat.
Feleségével, Zsuzsával megalapítják saját, Vinarium nevű cégüket
Megvásárolják az egykori Palugyai pincét Budafokon, és elkezdődik a tradicionális pezsgőkészítés
Garamvári Vencel az Év Bortermelője, a Garamvári pedig az Év Pincészete díj nyertese
Új korszak nyitánya a Garamvári életében
Garamvári Vencel borászmérnökként diplomázik a Kertészeti Egyetemen
Az első dűlők megvásárlása Balatonlellén
Forgalomba kerülnek az első saját készítésű pezsgők
A család három generációja kezd el együtt dolgozni a vállalkozásban
Mirjam, a család legfiatalabb borászmérnöke előtérbe lép. Megszületik a Mimi Blanc de Blancs, és ezzel a Garamvári Limited tételek kategóriája
Megalapítják saját, Vinárium nevű, cégüket feleségével Zsuzsával
Megvásárolják az egykori Palugyai pincét Budafokon és elkezdődik a tradicionális pezsgőkészítés
Garamvári Vencel az Év Bortermelője, a Garamvári pedig az Év Pincészete díj nyertese
Pezsgő szortiment arculatváltása
Garamvári Vencel borászmérnökként diplomázik a Kertészeti Egyetemen
Első dűlők megvásárlása Balatonlellén
Forgalomba kerülnek az első saját készítésű pezsgők
A család három generációja kezd el együtt dolgozni a vállalkozásban
Mirjam, a család legfiatalabb borászmérnöke előtérbe lép. Megszületik a Mimi Blanc de Blancs, és ezzel a Garamvári Limited tételek kategóriája
Nem a díjakért dolgozunk – de azért büszkék vagyunk rájuk.
2012 óta
Ne maradj le exkluzív ajánlatainkról és különleges kóstolóinkról – iratkozz fel most!
Hétfő: 7:30 – 16:00
Kedd: 7:30 – 16:00
Szerda: 7:30 – 16:00
Csütörtök: 7:30 – 16:00
Péntek: 7:30 – 15:30
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Hétfő: 7:30 – 16:00
Kedd: 7:30 – 16:00
Szerda: 7:30 – 16:00
Csütörtök: 7:30 – 16:00
Péntek: 7:30 – 15:30
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Ebédszünet: 12:00 – 12:30
Ünnepi nyitvatartás:
December 19. – Január 05. között Zárva
Lorem ipsum dolor sit amet amte lorem ipsum dolror kajalo doler
A webshopon leadott rendelések esetében a szállítás díja egész Magyarország területén 3000 Ft, azonban 30.000 Ft-os rendelés felett ingyenes.
Személyes átvételre az alábbi címeken van lehetőség:
1222 Budapest, Sörház u. 20.
8636 Balatonlelle, Kishegy telep 42.
A termék megérkezése a megrendelés visszaigazolásától számított maximum 5 napon belül várható.
Budapesti és balatonlellei telephelyünkön is lehetőség van készpénzes és bankkártyás fizetésre.
Sajnos SZÉP kártyát nem áll módunkban elfogadni.
Friss híreinket megtalálod közösségi média felületeinken (Facebook, Instagram), a termékekkel kapcsolatos részletes információkat pedig a webshopon érdemes keresni.
Dűlőink Balatonlellén és Balatonbogláron találhatók, összesen 90 ha területen.
A következő szőlőfajtákat termeljük: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Blauburger, Zenit, Szürkebarát, Irsai Olivér, Kadarka, Muskotály, Cabernet Franc, Cserszegi fűszeres, Furmint és Pinot Blanc. A kék- és fehér szőlő aránya 60-40%.
Mindez változatos talajadottságokkal párosul. Megtalálható a laza, löszös-homokos dombsági, a kötött, barna erdőségi talaj, de a kövesebb, vulkanikus altalajú márgás, hidegebb talajtípus is. A telepített szőlők művelésmódját a klimatikus viszonyok, a talaj és a fajta figyelembevételével határozzuk meg.
Minden pezsgőnket a Méthode Traditionelle szabályai szerint készítjük. A pezsgőkészítés etalonjának számító módszer a Champagne-i borvidékről származik és szigorú szabályok határozzák meg, de szem előtt tartjuk a hazai ízlésvilágnak, igényeknek való megfelelést is: a hazai szőlőfajták egyediségét harmonizáljuk az évszázados érlelési metódussal.
Az alacsony hőmérsékleten, a palackban lassan és finoman végbemenő erjesztés és ugyanabban a palackban a hosszú (24-36 hónap) érlelési idő alatt bekövetkező élesztő-autolízis szavatolja a tradicionális pezsgőjelleg maradéktalan kialakulását.
Az ilyen módon készült pezsgő gazdag szénsavtartalma finom, elegáns gyöngyözésű és tartós, a bor ízében integrálódott szénsavérzettel és nemes pikáns élesztőzamattal rendelkezik.
Minőségét éveken keresztül megőrzi, és élvezeti értékét a harmonikus ízek és a finom savtartalom együttesen biztosítják.
© Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi tájékoztató | ÁSZF | Süti szabályzat | Made with