vanília, dohány, áfonya, meggy
16-18 °C
kakaó, kávébab, aszalt szilva
merlot
Amikor a régi és az új találkozik: az öreg ültetvények és a fiatal tőkék együtt adják ki a merlot igazi arcát. Az ízek és illatok a különleges és váratlan fordulatoktól a megnyugatóan ismerős karakterekig mindent felvonultatnak, miközben az egész tételt átitatja a 12-18 hónapos hordós érlelés enyhe fűszeressége.
Komoly vagy közvetlen beszélgetésekhez, generációk közötti találkozásokhoz. Vagy egyszerűen egyedül, egy igazi vagy képzelt kandalló előtt.
Lorem ipsum dolor sit amet amte lorem ipsum dolror kajalo doler
A webshopon leadott rendelések esetében a szállítás díja egész Magyarország területén 3000 Ft, azonban 30.000 Ft-os rendelés felett ingyenes.
Személyes átvételre az alábbi címeken van lehetőség:
1222 Budapest, Sörház u. 20.
8636 Balatonlelle, Kishegy telep 42.
A termék megérkezése a megrendelés visszaigazolásától számított maximum 5 napon belül várható.
Budapesti és balatonlellei telephelyünkön is lehetőség van készpénzes és bankkártyás fizetésre.
Sajnos SZÉP kártyát nem áll módunkban elfogadni.
Friss híreinket megtalálod közösségi média felületeinken (Facebook, Instagram), a termékekkel kapcsolatos részletes információkat pedig a webshopon érdemes keresni.
Dűlőink Balatonlellén és Balatonbogláron találhatók, összesen 90 ha területen.
A következő szőlőfajtákat termeljük: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Blauburger, Zenit, Szürkebarát, Irsai Olivér, Kadarka, Muskotály, Cabernet Franc, Cserszegi fűszeres, Furmint és Pinot Blanc. A kék- és fehér szőlő aránya 60-40%.
Mindez változatos talajadottságokkal párosul. Megtalálható a laza, löszös-homokos dombsági, a kötött, barna erdőségi talaj, de a kövesebb, vulkanikus altalajú márgás, hidegebb talajtípus is. A telepített szőlők művelésmódját a klimatikus viszonyok, a talaj és a fajta figyelembevételével határozzuk meg.
Minden pezsgőnket a Méthode Traditionelle szabályai szerint készítjük. A pezsgőkészítés etalonjának számító módszer a Champagne-i borvidékről származik és szigorú szabályok határozzák meg, de szem előtt tartjuk a hazai ízlésvilágnak, igényeknek való megfelelést is: a hazai szőlőfajták egyediségét harmonizáljuk az évszázados érlelési metódussal.
Az alacsony hőmérsékleten, a palackban lassan és finoman végbemenő erjesztés és ugyanabban a palackban a hosszú (24-36 hónap) érlelési idő alatt bekövetkező élesztő-autolízis szavatolja a tradicionális pezsgőjelleg maradéktalan kialakulását.
Az ilyen módon készült pezsgő gazdag szénsavtartalma finom, elegáns gyöngyözésű és tartós, a bor ízében integrálódott szénsavérzettel és nemes pikáns élesztőzamattal rendelkezik.
Minőségét éveken keresztül megőrzi, és élvezeti értékét a harmonikus ízek és a finom savtartalom együttesen biztosítják.
© Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi tájékoztató | ÁSZF | Süti szabályzat | Made with